EL REPTE

 El Repte (briefing )

Creació d’un objecte portable realitzat en pell capaç d’expressar físicament un contacte no verbal: a través d’un telèfon mòbil una persona estableix una relació distant de “presència / recordació” explicitada en el moviment d’una peça de cuir que una segona persona porta a sobre.

prémer el botó = > “t’estimo”

“t’enyoro”

“estic present”

“et recolzo”

visualitza un sentiment i el comparteix, el fa públic

complicitat secreta > “qui m’ho ha fet?”

 

La connexió es farà a través de la placa Blend Micro de RedBear que proporciona una connexió Bluetooth de baix consum (BLE) programable en llenguatge Arduino. Aquesta placa actua sobre un servo o motor que realitzarà l’acció mecànica. Per part del mòbil es connecta amb l’aplicació gratuïta BLEController amb interfície pre-dissenyada. La placa BlendMicro estarà programada i preparada per interactuar amb l’app BLEController

S’ha de fer un producte final amb un nom i corresponent marca (logotip i imagotip) packaging, fotografia del producte, llibret d’instruccions bàsic i/o pàgina publicitària i un vídeo de dos minuts màxim, mostrant el funcionament.

Cada equip realitzarà també un reportatge (make of) del procés i realització del projecte.

Tot es penjarà en un blog destinat a cada equip.

Es valoraran les solucions que aprofitin al màxim les qualitats del cuir i també aquelles alternatives de materials que li són pròpies, com per exemple corretges, cordons, botons, cremalleres, polleres, cosits i reblats…

Per millorar la funcionalitat i facilitar l’explicació de l’ús, la pell es pot estampar, pintar, gravar, repussar, pirogravar, etc.

Possiblement caldrà utilitzar materials complementaris lleugers per realitzar els moviments: plàstic, vel, plomes, mussolina…

A part dels valors de tot disseny: funcionalitat, ergonomia, estètica, sostenibilitat, viabilitat… es vol desenvolupar el treball col·laboratiu i d’equip, el pensament transversal i creatiu. Per tant es valorarà l’intercanvi d’idees, les aportacions d’un membre o equip a un altre. Creativitat, capacitat de comunicació i d’escoltar per adaptar-se.

 

 Kit electrònic per equip

• placa BlendMicro

• cable USB micro

• servo RCtecnic S3006

• servo rotació contínua

• convertidor USB mini-micro

• porta piles

• 4 piles 1,5V AA

• jumpers

 

Connexions

Blend

XtremKuir_2015 dossier.pages

 

 Observacions.

El servo de 180º fa un moviment de va i ve mentre que el servo de rotació contínua dóna voltes

continuadament.

Els servos se’ls pot controlar amb senyals digitals, en el de 180º es controla l’angle desitjat mentre que en el servo de 360º es controla el sentit, davant-darrere. Segons el projecte anirà millor un o l’altre.

Es disposa de quatre servos de 180º i quatre de 360º de manera que no hi ha de tot per tots.

Es fa servir el convertidor USB de mini a micro perquè l’escola ja disposa de cables USB mini; si algun equip disposa de cable USB micro (utilitzats en fotografia) el pot utilitzar sense problema.

El portapiles té capacitat per 4 piles de 1,5V dóna per tant 6V, però té la sortida USB de 5V estàndard que farem servir per alimentar la placa i el servo; disposa també de interruptor incorporat.

Per estalviar bateries en les proves s’ha d’utilitzar la connexió USB de l’ordinador. Reserveu les piles pel muntatge final.

Pels equips més valents: la placa Blend Micro es pot reprogramar si es tenen els coneixements. S’hi poden incorporar altres elements com LEDS i motors però es recomana utilitzar connexions i interruptors que no depenguin de la Blend Micro (es pot aprofitar el moviment que accioni microruptors)

 

 L’app BLEController.

L’app està disponible gratuïtament per Android i iOS,

Perquè funcioni, el telèfon o tablet ha de ser compatible amb Bluetooth 4.0

El Bluetooth té un abast d’uns 30m

Un cop oberta en el menú s’ha de seleccionar ‘Simple Controls’ i a continuació clicar sobre ‘Scan’ llaveros l’aplicació buscarà els dispositius disponibles, cal identificar el dispositiu sobre el que es vol actuar i apareix la interfície:

XtremKuir_2015 dossier.pages

 Servo 180º

• Digital Out: activa o desactiva el servo. Quan està desactivat va a la posició mínima, quan està

activat va a la posició que determina el control PWM

• Digital IN: desactivat

• PWM: ajusta la posició del servo

• Servo: ajusta la velocitat del moviment del servo.

• Analog In: visualitza la posició teòrica del servo, entre 0 i 180

 

 Servo 360º

• Digital Out: activa o desactiva el servo. Quan està desactivat va a la posició mínima, quan està

activat va a la posició que determina el control PWM

• Digital IN: desactivat

• PWM: Slider a l’esquerra: rotació a màxima velocitat endarrere

Slider al centre: servo parat

Slider a la dreta: rotació a màxima velocitat endavant

• Servo: ajusta la velocitat del moviment del servo.

• Analog In: visualitza la posició teòrica del servo, entre 0 i 180

Deixa un comentari